Wordpress або Joomla

• 3351 переглядів

Wordpress або Joomla

Звичайно наша команда схиляється до думки, що правильніше розробляти CMS для управління сайтом під ключ. Це дозволить створити просту і функціональну середовище для адміністрування вашого проекту. Але що робити, якщо бюджет на розробку сайту досить маленький. Відповідь - використовувати одну з популярних CMS.

В даній статті ми порівняємо одні з найпопулярніших CMS - WordPress і Joomla. Чи не приховуємо, що нам подобається більше WordPress. Але свого часу він був вибраний виходячи з пунктів нижче, якими хочемо поділитися з Вами.


Основні пункти для порівняння WordPress і Joomla

1. Майже кожен сьомий сайт працює під управлінням Joomla, а кожен п'ятий на WordPress - молоде співтовариство   вордпресс розвивається з кілометровими кроками і це величезний плюс. Чим більше співтовариство, тим простіше вирішити питання або проблему, що виникла в режимі експлуатації. До речі, багато розробників використовують WordPress як постійний бізнес, розробляючи теми модулі для продажу.

2. Пошукові системи частіше віддають перевагу WordPress, ніж Joomla - клік по перших позиціях в пошукових системах частіше доводиться на сайти під управлінням WordPress. А ось сайти на Joomla за останнім часом взагалі пішли з поля зору пошукових систем на останні сторінки.

3. WordPress набагато швидше ніж Joomla. У наш час на популярність сайту досить серйозно впливає швидкість його завантаження. Нещодавно у нас було замовлення на створення сайту, який замовник попросив зробити на Joomla. Трохи пізніше він знову звернувся до нас і попросив перевести його на WordPress. Ми спеціально зберегли старий сайт і порівняли з показниками нового сайту. Кожна сторінка сайту на Joomla вантажився приблизно на 1-3 секунди довше ніж на WordPress, хоча кількість плагінів на останньому набагато перевищувала кількість розширень на першому.

4. Безумовний плюс Joomla - це її функціональність , в якій легко заплутатися. Хоча навіщо Вам функціональність, якщо ви вибираєте між готовими CMS? Тоді вже рентабельніше розробляти сайт і систему управління під ключ, наприклад, як це робимо ми на нашій «нульовку» - Atom .


Про системи управління під ключ -   самописи

Ви скажіть, навіщо винаходити велосипед? Простіше ж натягнути верстку на готову CMS, написати «милиці» і полетіли. Простіше - згодні, але ось зручніше і рентабельніше - немає!

Системи управління під ключ набагато легше для клієнта, оскільки пишуться під нього, а модернізувати їх в подальшому одне задоволення. Вихідний код набагато чистіше, а значить пошукові системи краще ставляться до таких сайтів, ніж до сайтів на готових CMS. Безумовно це не повний список переваг   самопис   і у кожного своя думка. Але для максимального результату ми радимо використовувати саме системи, які перебувають під ключ.

Сподіваємося, що у нас вийшло пояснити чому ми віддали перевагу CMS WordPress, а так же пояснили навіщо створюють CMS під ключ.

Цікавлять наші послуги?
Залиште заявку!
Відправляючи форму, Ви даєте згоду на обробку персональних даних. Ми гарантуємо що ваші дані
ніколи не будуть передані третім особам.
Відправляємо...