Експертиза СЕО робіт

• 811 переглядів

Експертиза СЕО робіт

У сфері SEO просування веб-ресурсів — це завдання, яке можуть виконувати як внутрішні співробітники компанії, так і зовнішні виконавці: від великих digital агенцій до віддалених фрілансерів. Ефективність роботи може залежати від безлічі факторів, включаючи розмір і складність проекту, що робить процес командним зусиллям або завданням для однієї людини. Важливо розуміти, що SEO не приносить миттєвих результатів, і для того, щоб отримати перші позитивні зміни, може знадобитися щонайменше три місяці цілеспрямованої роботи фахівця.

Але що робити, якщо після тривалих вкладень в оптимізацію роботи веб-ресурсу видимих покращень у продажах так і не сталося? У таких випадках виникає питання компетентності SEO-фахівця. Сьогодні є кілька способів, які дають можливість переконатися в ефективності заходів, що проводяться. І один із них — це перевірити сайт на СЕО за допомогою зовнішніх експертів, щоб для себе визначити: потрібні коригування стратегії або ще трохи потерпіти.

 

Що таке експертиза СЕО робіт?

При наймі SEO-фахівця вирішальними чинниками часто стають або доступний бюджет замовника, або досвід та репутація фахівця, за який замовник готовий заплатити обумовлену суму. Однак у цій сфері відсутні чіткі стандарти, і кожен новий проект потребує унікального підходу, адаптованого до поточних вимог пошукових систем, зокрема Google.

Існує статистика, яка вказує, що досвідченому SEO-фахівцеві зазвичай потрібно близько трьох місяців для розробки своєї стратегії та досягнення перших позитивних змін. Якщо ж очікуваних результатів не спостерігається, зі зрозумілих причин виникає недовіра та сумніви щодо компетентності його робіт. Така співпраця набуває емоційно напруженої форми, яка в апріорі не може дати позитивних результатів. І щоб не заганяти оптимізацію сайту в глухий кут, достатньо перевірити SEO підрядника. У таких випадках замовляється зовнішній SEO аудит сайту, який призначений для того, щоб комплексно або точково перевірити сайт по СЕО та визначити обсяг та якість робіт, виконаних спеціалістом за вказаний період часу. SEO audit services також дозволяють виявити помилки, що перешкоджають успішній оптимізації, та створити список завдань для їх усунення. Зовнішня перевірка сайту на SEO також дає можливість поглянути на виконану роботу по-новому та скоригувати існуючі стратегії.

Проведення аналізу сайту на SEO зовнішніми ресурсами є одним із рекомендованих кроків гарантії якості роботи SEO-фахівців на проекті. Такий систематичний підхід дозволить переконатися, що ресурси, вкладені в оптимізацію, використовуються максимально ефективно, а також спосіб отримати нові стратегічні ідеї адаптації вебсайту.

 

Перевірити SEO сайту: як зрозуміти, що підрядник маніпулює?

Запобігання непродуктивній співпраці з SEO-підрядниками можливе у 60% випадків вже на етапі перших кількох місяців робіт. І першим "червоним прапором", що сигналізує про потенційні проблеми, є відсутність стабільного зростання позицій сайту. Залежно від специфіки бізнесу на досягнення високих позицій у пошуковій видачі може піти різна кількість часу, але ключовим індикатором є стабільність зростання. Якщо така відсутня, вам необхідний аудит SEO просування.

Зі зростанням позицій у пошуковій видачі зазвичай очікується збільшення органічного трафіку, оскільки сайт стає більш видимим для користувачів. Однак, якщо такої тенденції не спостерігається, це може вказувати на те, що ключові слова, які просуває SEO-фахівець, мають низький потенціал для його отримання. У цьому випадку веб-ресурс може займати високі позиції в ТОП 3 хоч по 100 ключів, але це будуть, наприклад, лише низькочастотні ключі з мінімальною частотою запитів. У цьому контексті незалежний аудит сайту допоможе сконцентрувати увагу на більш частотних ключових запитах і вивчити стратегії конкурентів, які вже мають високий органічний трафік. А також аудитор сформує список обов'язкових додаткових робіт, які слід провести задля досягнення аналогічних результатів.

Важливу роль відіграють зовнішні посилання на ваш ресурс. Якщо нарощування маси посилань здійснюється некоректно, то це видно за графіками на спеціальних сервісах. SEO перевірка сайту може знадобитися, якщо в лінкбілдингу було допущено такі помилки:

  • нерівномірне нарощування маси посилань шляхом імпульсної купівлі великої кількості посилань за один раз з наступним перериванням процесу отримання беклінків на тривалий час;
  • неправильний вибір донорів — дуже часто зустрічаються майданчики, розміщення на яких загрожує штрафними санкціями від пошукової системи; у них дуже часто може бути високий показник DR, але відсутність органічного трафіку говорить про те, що цей параметр просто штучно накручений;
  • некоректна географічна приналежність донорів, що так само переслідується недовірою Google;
  • розміщення на майданчиках, які пошуковик оцінює як майданчики з високим рівнем спаму.

Звертайте увагу на звіти та плани робіт на місяць. Якщо виконавець наголошує на складності завдання та значних витратах на її виконання, має сенс замовити SEO аудит сайту, щоб перевірити обґрунтованість цих заяв та оцінити ефективність роботи спеціаліста.

Вибудовуючи комунікацію зі своїм СЕО-підрядником, зверніть увагу на формат відповідей. Якщо він використовує або навпаки не використовує спеціальну термінологічну лексику, а також не може її пояснити у зрозумілому для вас контексті, то, можливо, він не до кінця розуміє, що це означає і як це працює. У такому разі перевірка на СЕО допоможе визначити загальний рівень професіоналізму фахівця.

 

Чи варто довіряти безкоштовним та акційним пропозиціям щодо перевірки СЕО оптимізації сайту?

Для проведення SEO аудиту сайту можна використовувати два основних підходи: замовити аналітику у іншого фахівця або скористатися безкоштовними версіями аудиту просування сайту від відомих сервісів.

Програмна SEO перевірка є швидкою та точною, однак у безкоштовній версії вона здатна оцінити лише обмежений набір параметрів, які найчастіше і так є очевидними. До того ж такий audit SEO не надасть списку причин, чому оптимізація принесла саме такі результати. Програмний аудит є цінним інструментом для збирання актуальних даних про сайт, на основі яких можна скоригувати поточну стратегію. У той же час платний комплексний SEO аудит сайту, ціна якого може досягати 1000-1500$ залежно від тарифу, дозволяє провести більш глибокий аналіз за різними параметрами.

Однак багато хто частіше вибирає інший метод — це пошук акційних та дешевих пропозицій від SEO компаній. Для них — це маркетинговий хід для вас — можливість отримати аналіз сайту на СЕО Але чи це так насправді? Під прийняттям пропозицій з акціями та знижками можна часто потрапити на пастки та маніпуляції:

  • Поверхнева перевірка SEO для того, щоб продати основні послуги компанії. Такий SEO аудит сайту, вартість якого може бути мінімальною, часто показує безліч помилок із твердженням того, що ваш поточний фахівець працює неправильно, пропонуючи терміново замовити їхні послуги. Маніпуляцію можна розпізнати за відсутністю структурованого звіту перевірки сайту по СЕО, де помилки представлені без кластеризації та шляхів вирішення, з акцентом лише на їх кількість та на те, що ваш поточний фахівець некомпетентний.
  • Обіцянка великої кількості процедур та процесів, позначених незрозумілими термінами, що розраховано на створення враження про високу експертність підрядника. Насправді ж, подібна до "експертність" найчастіше не відповідає фактичної та спрямована на отримання легких грошей від продажу своїх послуг.
  • Уникайте SEO аудиту сайту, в якому фахівець не пояснює причину помилок і не показує як можна було б зробити правильніше та краще.

Як бачимо перед тим, як SEO аудит сайту замовити, потрібно бути впевненим у тому, що роботу буде проведено максимально об'єктивно. І найвищі гарантії цьому може дати лише повний SEO аудит сайту.

 

Навіщо замовляти професійний SEO аудит сайту?

Якісні послуги в галузі SEO ніколи не можуть бути безкоштовними або надто дешевими. Для того щоб отримати об'єктивне уявлення про виконану роботу та її ефективність, важливо замовити професійний аудит сайту. Оптимальним варіантом є незалежна експертиза СЕО робіт, яка, на відміну від автоматизованих сервісів або дешевих послуг, не обмежується наданням списку технічних помилок, а спрямована на:

  • проведення глибокого аналізу хронології робіт;
  • вивчення реалізованих впроваджень та поданих звітів за період, що вивчається;
  • видача професійної та об'єктивної оцінки поточної SEO оптимізації;
  • вивчення СЕО стратегії, яка впроваджується або планується до впровадження, з визначенням рівня потенційності та з подальшим коригуванням за необхідності.

Отриманий зворотний зв'язок із SEO роботам дозволить зрозуміти, наскільки грамотно та професійно відбуваються впровадження, і чи коректний обраний стратегічний курс. 

Експертиза СЕО робіт дає можливість перевірити сайт на СЕО оптимізацію в різних напрямках, таких як:

  • технічні аспекти внутрішньої оптимізації;
  • контент;
  • структура сайту;
  • посилання.

СЕО сайту можна перевірити як для окремих його зон, так і комплексно, залежно від поставлених завдань. SEO аудит сайту — це необхідний інструмент для того, щоб гарантувати, що ваш веб-ресурс рухається в правильному напрямку та всі впроваджені зміни сприяють покращенню його позицій у пошуковій видачі.

 

Як вибрати підрядника, щоб продуктивно перевірити СЕО оптимізацію сайту?

Для того, щоб перевірка поточного рівня оптимізації вебсайту під пошукову систему була максимально ефективною, важливо звернутися до компанії з тривалим досвідом роботи та позитивними відгуками. Часто на сайтах таких компаній можна знайти відгуки задоволених клієнтів. І якщо це дійсно справжній відгук, його автор буде максимально представлений. У такому разі найчастіше вказуються ім'я та прізвище, компанія та посада автора. Це дозволяє не тільки підтвердити справжність відкликання, але й цієї інформації сьогодні достатньо, щоб знайти людину та уточнити її реальні враження про якість аудиту. Також орієнтуйтесь на тих спеціалістів, які акцентують увагу на комплексності послуг. У таких випадках на SEO аудит сайту ціна буде вищою, проте результати виявляться значно продуктивнішими. 

Компанія Moveiton пропонує унікальну послугу перевірки SEO компетентності вашого СЕО-фахівця на основі результатів його роботи з вашим сайтом. Ця послуга відома як експертиза СЕО робіт і її результати допоможуть вам зрозуміти, наскільки добре поточний підрядник виконує свої обов'язки.

Також наш СЕО-відділ готовий провести комплексний глибокий SEO аудит сайту, щоб оцінити його поточний рівень оптимізації для пошукової системи Google. Рекомендується проводити такий аудит щонайменше один раз на рік, щоб утримувати вже досягнуті позиції вашого веб-ресурсу. Вартість SEO аудиту сайту буде змінюватись в залежності від особливостей кожного проекту та поставлених перед ним цілей. 

Наша команда в кожному випадку проводить повноцінний аналіз та формує розгорнутий перелік рекомендацій, спрямований на покращення показників органічного трафіку. Звітний аналіз від Moveiton зручний та зрозумілий для роботи ваших SEO-підрядників та розробників, а також гарантовано принесе позитивні результати за його 100% реалізації.

Цікавлять наші послуги?
Залиште заявку!
Відправляючи форму, Ви даєте згоду на обробку персональних даних. Ми гарантуємо що ваші дані
ніколи не будуть передані третім особам.
Відправляємо...